top of page

ALTERNATIV LÆRINGSARENA

PÅ GÅRD KORT VEI FRA BERGEN SENTRUM!

Vi har lang og god erfaring som alternativ læringsarena for barn i alle aldre, og har tilrettelagte klasser/grupper som har kommet fast til oss en gang i uken/annenhver uke/ en gang i måneden over flere år. Vi har både dyr, gårdsområder og faste ansatte som gjør Øvre-Eide Gård til en fantastisk alternativ læringsarena i Bergen. 

For mange elever er det positivt å oppleve ulike læringsareaner, hvor de kan bruke kunnskap og ferdigheter fra klasserommet i praktisk arbeid. Erfaringer og opplevelser fra gårdsarbeid kan gi fantastisk mestring og utvikling. Det fremmer også arbeidsglede og stimulerer elevenes selvstendighet, samtidig som de oppnår kompetansemål.

 
For å få en bedre forståelse for matematikk er det viktig å oppleve at matematikk bruker vi daglig uten at vi er bevisst på det. Vi utfordrer elevene i forskjellige situasjoner i det daglige gårdsarbeidet, for eksempel gjennom veiing og måling av korrekte fôrmengder til dyrene. Også naturfag får man oppleve på en praktisk måte: Hvorfor tygger sauene drøv og hvordan blir egget til en kylling?

En dag på gården med arbeid og aktiviteter er også med på å gi elevene den fysiske aktiviteten som er anbefalt. Vi legger opp til å gå turer i skog og mark, og mye av aktivitetene og oppgavene på gården er av fysisk karakter. Å få muligheten til å bruke kroppen sin aktivt og på en nyttig måte er en ott opplevelse for både små og store. Mat og helse er også fag som elevene får brukt på gården - vi lager vår egen nistemat og enkel matlaging står på planen enkelte dager.
 
Jevnlige besøk gir barna trygghet og rutiner, og vi ser en enorm utvikling og mestringsfølelse hos barna som besøker oss!

På Øvre-Eide Gård skreddersyr vi program etter barna og skolens ønsker og behov.

I utgangspunket for opptil 6 elever + lærere/følge. Kan utvides ved behov.

Et besøk varer gjerne i 3 klokketimer og kan for eksempel se slik ut:


Vi samles og gjennomgår hva som har skjedd på gården siden forrige besøk, og hva vi skal gjøre på besøket i dag. Vi klargjør så mat til sauene og går samlet bort til beitet hvor vi gir dem mat og blir godt kjent.

Gruppen deles så inn i flere mindre grupper som utfører forskjellige oppgaver. Noen steller og saler på hest, og får så rideundervisning i ridebanen. Noen andre gjør stallarbeid og forbereder lunsj. Noen steller høner og kaniner, og noen gjør forefallende gårdsarbeid etter årstid. Dette kan for eksempel være å skaffe ved til vinteren, eller samle høy i sommerhalvåret.

Besøket avsluttes med et hyggelig felles smøremåltid og varm kakao på vår flotte låve. 
 
Vi vil gjerne få invitere interesserte til Øvre-Eide Gård for å treffe våre medarbeidere, og se nærmere på om alternativ læringsarena på gården kan være aktuelt for dere!

post@ovre-eide.no

 

bottom of page