top of page
Riding på byfjellene i Bergen
Jente rir på hest i Bergen
Kjøring med hest og vogn i Bergen
Ridetimer for barn i Bergen

RIDING & AKTIVITETER MED HEST

RI PÅ HEST KORT VEI FRA BERGEN SENTRUM!

Velkommen til riding og opplevelser med hest sentralt i Bergen! På Øvre-Eide Gård tilbyr vi flere ulike aktiviteter med hest, blant annet ridekurs, ridetimer og rideturer for enkeltpersoner eller mindre grupper. Hos oss står trivsel og trygghet i fokus, og våre fire hester er klare for å gi dere opplevelser for livet! 

Øvre-Eide Gård har to fjordhester, Lilly og Tia, og to dølahester, Lunar og Rosa. Dette er stabile og stødige raser, kjent for sitt rolige lynne og "kalde hode" som gjør dem godt egnet for riding og andre arbeidsoppgaver som krever fokus og tålmodighet. 

HEST ER BEST

«Hest er Best» er et unikt tilvenningskurs for barn mellom 7-12 år, der de både får ri og stelle hest. Kurset passer for barn som er nysgjerrige på hest som hobby, men som ikke er helt klare for rideskole. Vi jobber med to barn per voksen, og målet er å skape trygghet, mestring og glede. Fokuset er mengdetrening i form av stell og håndtering av hestene, samt sikkerhet og helt grunnleggende ridning.

 

Vinteren 2024 vil det bli holdt kurs TIRSDAGER, med oppstart 16. januar.

 

Kurset går over 10 uker, og vi følger skoleruten til Bergen kommune.

12 plasser totalt, kun 4 barn på hver gruppe.

Kurstidstider man kan velge mellom:

kl. 17.00 - 17.45

kl. 18.00 - 18.45

kl. 19.00 - 19.45

PRIS PER DELTAGER:

Kr. 3 500,-

PÅMELDING:

Navn og alder på deltaker, kontaktinfo til foresatte, samt ønsket klokkeslett, sendes til regine@ovre-eide.no

PRIVATTIMER

Privattimer er et tilbud for unge og voksne både med og uten rideerfaring. Våre hestekyndige medarbeidere tilbyr undervisning i grunnleggende ridning, både for dem som er ny med hest og for dem som vil friske opp gammel kunnskap. Fokus er enkle prinsipper som fremridning, balanse og sits i ulike gangarter. Vi kan også tilby introduksjonstimer i longering og kjøring med hest & vogn på forespørsel.

 

Privattimer tilbys fortrinnsvis i hverdager mellom kl. 11.00 - 17.00.

PRIS PER TIME:

Kr. 950,-

 

BOOKING:

Send en epost til post@ovre-eide.no med ønsket dato og klokkeslett, samt litt info om din rideerfaring.

RIDETUR PÅ BYFJELLENE I BERGEN

Øvre-Eide Gård tilbyr unike rideturer på byfjellene sammen med erfarne guider. Vi rir til Fløyen, eller utsiktspunktene Sandviksbatteriet og Hellen Fort, som alle gir panoramautsikt til byfjorden og øyene rundt. Turene er en eksklusiv mulighet til å se en annen side av Bergen, langt fra de typiske turistrutene. Du får oppleve harmonisk natur; klakkende hestehover, sildrende elver, blikkstille vann, frodig grønn skog og deilig, frisk fjelluft! En uforglemmelig opplevelse med andre ord! Turene kan bestilles hele året, husk å kle deg etter forholdene. 

 

INFORMASJON:
Rideturen starter på gården hvor du møter hestene og guiden. Du kan gjerne være med å stelle og gjøre klar hestene før turen, men dette er selvsagt frivillig. Vi rir oppover dalen i opptil fem timer dersom du ønsker å nå toppen av Fløyen. Vår mest populære tur går til Sandviksbatteriet - en to timers utflukt hvor du kan nyte utsikt mot Bergen og øyriket rundt.

 

BETINGELSER:
Dette er en guidet tur for viderekommende ryttere. Alle som rir må bruke hjelm, leie av dette er inkludert i prisen. Øvre vektgrense for å ri er 80 kilo. Maks antall deltagere per tur er fire personer.

 

PRIS:
Leie av hest med guide per time: kr. 950,-
Minstepris: kr. 1 900,-

BOOKING:

Send en epost til post@ovre-eide.no med ønsket dato og klokkeslett, samt litt info om din rideerfaring.

HESTENE VÅRE

Hest og riding i Bergen

TIA MARIA

Tia er en herlig brunblakk fjording på 16 år.

Hun har arbeidet med barn i flere år på Øvre-Eide Gård, og er en fin og tålmodig hest med glimt i øyet.

 

Tia er som fjordinger flest ekstra glad i mat, og bananer og gulrøtter er favorittene. Hun trives godt på klatreturer i fjellet, og elsker fart og spenning.

Riding på Øvre-Eide Gård i Bergen

MIDTGARDS ROSA

Rosa er en nydelig dølahest på 9 år. Snill som dagen er lang, tillitsfull og kosete som få. Til tross for sin store størrelse og unge alder, er hun en yndet ridekamerat.

 

Som lederhoppe krever hun en erfaren rytter med god sits og balanse, spesielt i gangarter utover skritt i ridebanen. På tur er hun en fryd og kan ris av "alle". Med barn er hun

fantastisk fin og tilpasningsdyktig. En super heste-bestevenn.

Riding i Bergen på fjordhest

ASK LILJA  /  "LILLY"

Lilly kom til gården i 2019. Hun er en 8 år gammel fjordhest som har funnet seg godt tilrette i flokken.

 

Lilly har opprinnelig kun vært brukt som kjørehest, men etter at hun kom til Øvre-Eide har hun vist seg å også være eksemplarisk å ri. Hun er svært samarbeidsvillig og lydhør, og tar enhver utfordring på strak arm.

IMG_2387.jpg

SPJOTUMS LUNAR

Lunar er en flott, stor dølahest på kun fire år, som skal brukes til det meste innen både riding og kjøring.

 

Han har noe historisk/majestetisk over seg, og er veldig sosial med menneskene han møter.

Laura_Pickering_og_mor_på_tur_juli
IMG_1038
Ri på fjellet i Bergen
Ridetur på fjellet i Bergen
Trygg riding på dølahester i Bergen
bottom of page