Sau på Øvre-Eide Gård
Åpen gård på Øvre-Eide Gård
Fjordhest i sol i Bergen
Barnebursdag på gård
Gårdsburdsag på Øvre-Eide Gård

GÅRDSBESØK

NÆRKONTAKT MED DYR OG NATUR  KUN 5 MINUTTER FRA BERGEN SENTRUM

På Øvre-Eide Gård i Bergen arrangerer vi mange ulike typer gårdsbesøk, både barnebursdag, åpen gård og besøk for barnehager, skoler og omsorgssentre. Felles for alle gårdsbesøkene er at både små og store får oppleve gårdsdrift og nærkontakt med dyr i naturskjønne omgivelser. Alle gårdsbesøkene inneholder aktiviteter med dyrene, og vi har ofte også morsomme leker og aktiviteter.

 

Vi har besøk tilrettelagt for barnehager, skoler, private lag, foreninger, firmaer, m.m. 

Se flere bilder fra gårdsbesøk på Øvre-Eide Gård her.

 

BARNEBURSDAG

Øvre-Eide Gård er et populært sted for feiring av barnebursdag gjennom hele året.

I tillegg til ordentlig bursdagsfest med pølser og brus, får barna oppleve en levende og aktiv gård.

 

Barnebursdagen starter med riding på hest i ridebanen, eller kjøring med hest og vogn. Deretter blir det mating av sauer og lam, og man får hilse på både haner, høner, kaniner og marsvin.

 

En barnebursdag på Øvre-Eide Gård varer i ca. 2 timer. 

"Å feire barnebursdag på Øvre-Eide Gård i Bergen kan på det sterkeste anbefales!

Kjempegøy omvisning på gården, med blant annet hesteridning og mating av sauene.

Vi kommer gjerne tilbake."

ÅPEN GÅRD 

Det blir jevnlig arrangert åpen gård på Øvre-Eide Gård. Men, istedenfor tradisjonell åpen gård med køer, ventetid og trengsel, blir det påmelding på forhånd. Dette gjør at vi tar imot et begrenset antall gjester per besøk, og dermed blir inntrykkene enda større og kontakten med dyrene enda nærmere. 

 

Besøket varer i to timer og inkluderer riding på våre flotte fjordinger og dølahester, mating av sauer og lam, hilsing på kaniner, høner, haner og marsvin. 

NB! Det er ikke mulig å kjøpe billetter i døren, billettene MÅ være kjøpt og betalt i forkant av arrangementet. Husk at både voksne og barn må ha billett.

BARNEHAGER OG SKOLER
 

Vi tar imot barnehager og skoleklasser på dagsbesøk. Barna får ri, hilse på dyrene og oppleve gårdsdrift på nært hold.
Dette er en kjekk utflukt som skaper gode minner!

 

Vi tar også i mot elever med spesialbehov gjennom "Alternativ læringsarena".  Her legger vi opp til at barna tilegner seg kunnskap og ferdigheter gjennom praktisk arbeid. Blant annet veier og måler vi mat til dyrene, lærer om alt fra drøvtygging til hvordan egg blir til kyllinger, rir på hestene og går turer i skogen. Vi opplever at mange barn får en enorm glede av å være i et friere forum der mestringsfølelsen kommer gjennom kontakt med dyr og natur.

JULEGÅRDSBESØK

 

Julen er barnas høytid, og fra begynnelsen av november er det ordentlig julestemning på Øvre-Eide Gård. Låven er pyntet med et stort, flott juletre, fjøslyktene lyser, og det dufter deilig av granbar. Hestene gomler fornøyd på maten sin i stallen, og er vi heldige er Jordalen dekket av et nydelig dryss med snø. Et julebesøk på gården vår er en helt spesiell opplevelse for både store og små, og vi tar imot både barnehager, skoler og private. Barna får hilse på dyrene og kose seg med mandariner, pepperkaker og grøt. Det blir selvsagt også tradisjonsrik sang rundt juletreet.

KONTAKT

 

Er du interessert i å høre mer om barnebursdag, åpen gård eller andre gårdsbesøk på Øvre-Eide Gård?

 

Ring eller mail oss i dag for en uforpliktende prat:

post@ovre-eide.no

+47  90 84 34 12

Hest er best på Øvre-Eide Gård
Sauer på marken, Øvre-Eide Gård
Lam om våren på Øvre-Eide Gård
Barnebursdag på Øvre-Eide Gård
Gutt og hest på Øvre-Eide Gård